Yoga hos S.A.L.T

På S.A.L.T är vi oerhört stolta över våra handplockade yogis. Här får du chansen att lära känna dem lite bättre, deras erfarenheter, drivkrafter och passion för yrket. Vi erbjuder både yogakurser och S.A.L.T-yoga på schemat. Så att du som enbart vll gå kurs kan välja det eller du som vill ha tillgång till hela schemautbudet kan välja det. Anmälan till våra yogakurser kan du göra här eller genom att maila till info@saltstudio.se. Klippkort kan du köpa här. Observera att på kurserna finns endast ett fåtal platser reserverade till klippkortskunder och medlemmar.


Anna Trane & Ma Steinsvik
Hatha Vinyasa Flow, Restorative, Pranayama
 
”Yoga chitta vritti nirodha”, med yogan stillar vi våra sinnen skriver filosofen Patanjali. Det är också yoga för mig, flödande rörelse i takt med andning, sinne och själ. Rörelse som stillar.”

Anna tog steget in i yogavärlden för 15 år sedan under en graviditet och 9 månader senare hade hon sitt nyfödda barn jämte sig i yogasalen – en upplevelse av rörelse, stillhet och ro. Yogan är sedan dess en viktig del av Annas liv.
Vägen har gått från Kundalini yoga med Eva Callmin, yogaretreats på Mallorca med min förebild inom yogan, Sandra Wijkman som driver Earth Yoga i Palma, teacher trainings för David Lurey och Mirjam Wagner vid Earth Yoga och för fem år sedan Yogayamas 200 timmar teacher training i Stockholm med Anna Hultman och Sara Granström. Sedan två år tillbaka är Anna även certifierad pranayamalärare.
Idag undervisar Anna främst i Vinyasa Flow, flödande och harmoniska yogapass till musik med fokus på rörelse till andning. Inspirerande rörelse som stillar sinnet.

Yoga med Anna & Ma: Tisdagar S.A.L.T Hatha Yoga Flow 6:30-7:30, Söndagar Hatha Vinyasa Flow 16:30-18.
Katarina Tubylewicz
Hatha Flow

”The ultimate aim of any limb of yoga is for us to experience our true nature.”
– Gregor Maehle

Katarina har praktiserat yoga i 13år och har nog provat de flesta yogaformer. Hon undervisar i Hatha yoga och Ashtanga yoga och har en gedigen bakgrund i Ashtanga. Ashtanga Mysore klasser med hennes lärare Laruga Glaser, David Fredriksson och Joakim Gavazzeni utgör hennes dagliga yogarutin. 
Katarina är en internationellt certifierad yogalärare i Hatha yoga, utbildad vid Yogayama i Stockholm (godkänd av Yoga Alliance). Hon har även avslutat ett treårigt Ashtanga Yoga Apprenticeship Program med fantastiska Laruga Glaser som huvudlärare.
Katarina söker hela tiden ny inspiration hos de bästa lärarna och har yogat för bl.a. Sharath Jois, Eddie Stern och Petri Raisanen.
Katarina är övertygad om att en bra yogalärare själv måste vara en disciplinerad yogastudent, med B.K.S. Iyengar ord: ”Teachers must always be learning”. Eller som Sri K Patthabi Jois brukade uttrycka *Do your practice and all is coming”.
Katarinas önskan är att dela med sig av yogans helande och transformerande kraft och att få sina elever att uppleva yoga som något mycket mer än bara effektiv fysisk träning. För henne är  yogarummet en plats för insikt.

Yoga med Katarina: Tisdagar Hatha Yoga Flow 19:15-20:30, Lördagar 9:30-11.

Ann-Charlotte Karlsson
Gravidyoga, Senioryoga och Medi Yoga

Ann-Charlotte är utbildad stress- & avspänningspedagog samt MediYoga- och Gravid Yoga-instruktör.
Hon arbetar med en holistiskt syn på hälsa och välmående. För Ann-Charlotte är det viktigt att alla yogar efter sin egen förmåga och inte på någon annans villkor.
Det var mycket därför som Ann-Charlotte valde att utbilda sig till stress- och avspänningspedagog, för att hon själv som så många andra hade svårt att inte låta stressen ta över hennes liv. Nu vill Ann-Charlotte hjälpa andra att komma i balans bland annat genom yogan.

Yoga med Ann-Charlotte: Torsdagar MediYoga 20-21:15. Maila vid intresse för Senior Yoga på tisdagar 10:20-11:20 och Gravid Yoga 17:30-18:45.

Alexandra Frank
Yin Yoga, Ashtanga Yoga

”Yogan är ständigt närvarande i mitt liv och varje stund på yogamattan är för mig unik. I den får jag utforska och förädla, men också öva min tillit till processen och möta mig själv där jag är, just nu – mentalt och fysiskt. Yogan är ett fantastiskt system som aldrig lämnar mig ensam.”

Alexandra har undervisat dansklasser och olika former av gruppträning i över tjugo år. Hon kom i kontakt med yogan för första gången 2000 och gick kort därefter flertalet yogalärarutbildningar i former som Vinyasa flow och Yinyoga. I mötet med Ashtanga yogan uppstod den verkliga kärleken och 2007 gick hon Atmajyotis yogalärarutbildning i Ashtanga yoga med Viveka Blom Nygren och Johanna Ljunggren som huvudlärare. Under de senaste åren har Alexandra regelbundet fördjupat sin egen praktik och sin lärarroll för Kia Naddermier och Mysore Yoga Paris. 

Några av de lärare som Alexandra yogat för och inspireras av är Viveka Blom Nygren, Maria Boox, Annie Carpenter, Sara Granström, Naomi Grosin, David Kyle, Johanna Ljunggren, Darren Lloyd, Kia Naddermier, Ron Reid & Marla Meenakshi och John Scott.

Yoga med Alexandra: Måndagar Yin Yoga 9:30-10:45, Onsdagar Yin Yoga 18:15-19:30, Ashtanga Yoga 19:45-21.

Helene Walles Hay
Slow Hatha Yoga

“För mig handlar allt om föreningen mellan kropp och sinne.”

Helenes intresse för kropp o själ startade redan på 80-talet då Jane Fonda och aerobics introducerades i Sverige. Från Yvonne Lin, Workouten, Sats och Sturebadet ledde stegvis, med åren och erfarenheternas hjälp, vägen till Indien, där hon vidareutbildade sig inom Yoga och Yogaterapi för den indiska läraren Saji vid Vasishta Yoga Organisation.
Där fann Helene med olika andnings- och healingtekniker det inre lugn hon saknade.

På Helenes klasser vill hon på ett lugnt och harmoniskt sett förmedla balans mellan kropp och sinne.

Helene arrangerar sedan 15 år tillbaka Yogaresor till Grekland där hon bjuder in andra lärare, bl.a Yoga/Vedic Art och Yoga/Pilates, nu senast med Nikie Sjöberg.

Yoga med Helene: Måndagar S.A.L.T Slow Hatha Yoga 19:15-20:30

Maria Lilja
Vinyasa Strong Flow

“Yogan gör mig lugn och lycklig.”

Maria började med yoga av hälsoskäl och är både ödmjuk och glad över att det givit henne så mycket mer än god hälsa. Yogapraktiken är den mest effektiva metod hon hittat för att skapa individuell balans, både fysiskt och mentalt.
Maria brinner för att få alla individer att på bästa sätt arbeta med sin egen utveckling. Hon undervisar yoga utifrån dess helhet: en metod som ger verktygen för ett växande på det fysiska planet såväl som det mentala och andliga. Hennes målsättning är att erbjuda yogapraktik som stöttar alla dessa dimensioner.

Maria är certifierad Yoga alliance 200-hour Yoga teacher, utbildad hos Yogayama i Stockholm med Sara Granström som huvudlärare.

Maria undervisar och håller workshops/kurser i Hatha yoga, Vinyasa stong flow, meditation och pranayama. Maria är en passionerad hobbyryttare och utbildar även ryttare i ryttaryoga.

Yoga med Maria: Söndagar 9-10:15 S.A.L.T Vinyasa Strong Flow